(BSO

Op Pretpalet komen kinderen uit het regulier en het speciaal onderwijs voor opvang en begeleiding. Er wordt met een vaste dagelijkse routine en een duidelijke structuur gewerkt. Dit is voor iedereen prettig! Ons uitgangspunt is dat uw kind een hele fijne tijd bij ons heeft. De reguliere BSO groep bestaat uit maximaal 15 kinderen. Op deze groep staan dan 2 begeleiders als de groep vol is. Alle groepen hebben hun eigen ruimte!

Bso+/jongeren 

Voor de kinderen met een hulpvraag zet ons team dagelijks haar kennis en ervaring in om de kinderen te begeleiden en ondersteunen in bijvoorbeeld, sociale vaardigheden en zelfredzaamheid, en andere leerpunten die we, eventueel, vooraf met u vaststellen. We doen dit onder begeleiding van een mentor, maar gebruiken hiervoor ook groepsgesprekken met leeftijdsgenoten. Deze groep bestaat uit maximaal 15 kinderen. Op deze groep staan minimaal 2 begeleiders (soms 3 als er meer zorg nodig is). De jongerengroep tussen de 12 – 18 jaar bestaat uit maximaal 10 a 12 jongeren en daar staan minimaal 2 begeleiders op de groep. We werken met HBO’ers/SKJ’rs die ondersteund kunnen worden door Jeugdzorgwerker D MBO niveau. 

Zaterdag

Eens in de twee weken (ongeveer) zijn we op de zaterdagen open. Zaterdagen in de vakanties zijn we gesloten. De zaterdag groep bestaat uit maximaal 10 kinderen en er zijn altijd minimaal 2 begeleiders aanwezig. We zijn de zaterdagen open voor kinderen die een beschikking hebben vanuit de Jeugdwet.

Overige begeleiding:

We bieden ook individuele begeleiding, coaching, psycho- educatie, ambulante begeleiding en trauma sensitieve begeleiding! We zijn getraind in de “Geef me de 5” methodiek, en hebben 3 ‘Rots & water’ trainers in huis. We hebben twee M.E.P. therapeuten, die kinderen kunnen bedienen op het gebied van angsten, onverwerkte emoties, hardnekkige gedragspatronen en gevolgen van trauma. Mind Eye Power is een milde manier van het helen van problemen via oogstimuli.

We stimuleren dat de oudere kinderen de jongere kunnen helpen bij het uitvoeren van taken, of bijvoorbeeld, zelf een activiteit voorbereiden. Op sommige momenten lopen bepaalde groepen dan even bij elkaar naar binnen.  Dit is vooral bij de Bso+ en jongerengroep dan het geval.

Alle kinderen helpen ons bij dagelijkse taakjes zoals drinken inschenken, fruit uitdelen, spullen klaar zetten, uiteraard eigen spullen opruimen, (maar elkaar daar in ook helpen)en soms klusjes in de tuin. Dit helpt ze bij het ontwikkelen van hun zelfredzaamheid. Dit alles in een veilige en vertrouwde omgeving!

Op zaterdagen en in vakanties hebben we extra activiteiten en maken we diverse uitstapjes. De groepsverdeling is in de vakanties hetzelfde als in de schoolweken. Het aantal begeleiders hangt af van het aantal kinderen dat in de vakanties op een dag komt. Doordat kinderen vaak zelf ook op vakantie gaan, zijn de vakantiedagen vaak rustiger.

Pretpalet biedt: 

  • Leuke activiteiten en uitdaging!
  • Een professioneel en enthousiast team.
  • Trauma sensitieve begeleiding. (alle medewerkers zijn hierin opgeleidt)
  • Psycho- educatie
  • Ontlasting en hulp voor ouders (ambulante begeleiding/opvoedkundig).
  • M.E.P. (Mind Eye Power) voor volwassenen en kind&jeugd  (Nathalie en Richella zijn onze M.E.P. therapeuten.
  • Rots en water training. (Joliene, Richella en Charlotte zijn onze trainers)

 

Klik hier om het pedagogisch beleid te lezen.

Klik hier om het Inspectierapport te lezen.

Klik hier om naar onze pagina op de website van Landelijk Register Kinderopvang te gaan.

Ga voor ons laatste inspectierapport ook naar de website van de Rijksoverheid.