Begeleiding

Op Pretpalet komen kinderen en jongeren uit het regulier en het speciaal onderwijs voor opvang en begeleiding. Er wordt met een vaste dagelijkse routine en een duidelijke structuur gewerkt, waarbij het uitgangspunt is dat uw kind een hele fijne tijd bij ons heeft. 

Voor de kinderen met een hulpvraag zet ons team dagelijks haar kennis en ervaring in om deze kinderen te begeleiden en ondersteunen in bijvoorbeeld, sociale vaardigheden en zelfredzaamheid, en andere leerpunten die we, eventueel, vooraf met u vaststellen. We doen dit onder begeleiding van een mentor, maar gebruiken hiervoor ook groepsgesprekken met leeftijdsgenoten. Daarnaast bieden we ook individuele begeleiding, coaching, psycho- educatie, ambulante begeleiding en trauma sensitieve begeleiding! We zijn getraind in de “Geef me de 5” methodiek, en hebben 3 ‘Rots & water’ trainers in huis. 

Op Pretpalet vinden we het belangrijk dat kinderen met elkaar kunnen spelen, van elkaar kunnen leren en elkaar respecteren. We stimuleren dat de oudere kinderen de jongere kunnen helpen bij het uitvoeren van taken, of bijvoorbeeld,zelf een activiteit voorbereiden. De kinderen helpen ons bij dagelijkse taken zoals koken, schoonmaken en tuinieren. Dit alles in een veilige en vertrouwde omgeving!

Op zaterdagen en in vakanties hebben we extra activiteiten en maken we diverse uitstapjes.

Pretpalet biedt: 

  • Leuke activiteiten en uitdaging!
  • Een professioneel en enthousiast team.
  • Trauma sensitieve begeleiding.
  • Psycho- educatie
  • Ontlasting en hulp voor ouders (ambulante begeleiding).
  • Huiswerkbegeleiding.
  • Rots en water training.

 

Klik hier om het pedagogisch beleid te lezen.

Klik hier om het Inspectierapport te lezen.

Klik hier om naar onze pagina op de website van Landelijk Register Kinderopvang te gaan.

Ga voor ons laatste inspectierapport ook naar de website van de Rijksoverheid.